sâmbătă, 13 octombrie 2012

Painea, in bucataria fara foc

Un produs foarte hranitor si in acelasi timp sanatos este un amestec de cereale macinate amestecate la rece. Acest amestec este piinea pe care o maninca toti cei care folosesc bucataria fara foc. Pentru prepararea acestei piini se folosesc: 500 g griu integral macinat, 250 g tarate alimentare, 150 g seminte de susan, o lingura de seminte de mac, dupa gust se poate adauga chimen, doua linguri ulei presat la rece, 150 g gris, condimente. Se obtin 10 felii de piine a 100 g fiecare.
Cum o preparam? Intr-un castron se pun toate ingredientele si se amesteca fara a apasa "coca" pentru a se obtine felii de piine cu aspect pufos. Dupa omogenizarea compozitiei, folosindu-se apa rece de izvor atit cit trebuie pentru ca amestecul sa fie legat, acesta se pune intre doua coli de ceolofan formindu-se cu "aluatul"  o foaie de 2 cm grosime. Din acesta foaie se decupeaza cu o forma rotunda felii care se desfac de pe ceolofan si se pun pe un gratar pentru a se usca. 
Text preluat de pe www.ziaruldeiasi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu