sâmbătă, 13 octombrie 2012

Bucataria fara foc

Despre cereale, fructe, nuci si zarzavaturi, se spune ca sunt dieta aleasa de Dumnezeu pentru oameni. Acestea, pregatite in mod cat mai simplu si natural (fara foc), sunt cele mai sanatoase si mai hranitoare. Ele dau tarie, putere de rezistenta,  vigoare intelectuala, care nu pot fi dobandite prin alte diete, cat ar fi ele de complicate si stimulente.

Se stie ca un regim de cruditati (hrana vie), indicat permanent, poate constitui o metoda naturista de profilaxie, tratare si autotratare, care furnizeaza corpului fibre, necesare in prevenirea si tratatrea constipatiei. Se consuma alimente naturale, pregatite fara foc, si in special: sucuri de legume si fructe crude, dar nu amestecate (legume si fructe la aceeasi masa), faina integrala, cereale intregi, seminte, germeni de legume sau cereale.


Ciorba naturista, dintr-un morcov, telina si sfecla rosie mica, doua fire verzi de ceapa si usturoi, hrean ras, loboda, leustean, stevie, tarhon, patrunjel marar. Legumele rase fin, verdeturile taiate marunt, se amesteca toate si se pun la macerat, pana a doua zi, intr-un litru de bors proaspat. 

A doua zi se strecoara, se adauga rosii curatate si se mixeaza toate. Se adauga borsul strecurat si 1 l apa fiarta si racita, sare, piper, cimbru. Se serveste rece, iar cine doreste poate adauga smantana sau iaurt. Este delicioasa si asigura corpului vitamine si minerale naturale si usor asimilabile.

Afli mai multe de pe www.eva.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu